Komma igång

Om du börjar spela spelet för första gången bör du först försöka att följa introduktionen och arbeta dig igenom så många uppdrag som möjligt. Men efter ett tag blir det svårare att avklara ett uppdrag och dem varar längre. Nu har tiden kommit för dig att gå ut på egen hand och ta hand om din stad:

Staden

Muttrarna och bultarna av en framgångsrik stad är produktion. Endast om du producerar tillräckligt med mynt och resurser kan du få tag på dem nyaste byggnaderna och militära enheterna. Var dock säker på att ha så många bostadsbyggnader och produktionsbyggnader som möjligt då dem ger dig din huvudinkomst. Jämför byggnader du kan bygga noggrant - där är alltid en byggnad som är bäst lämpad för din spelstil. Nästan lika viktigt är lyckonivån hos din befolkning eftersom att när befolkningen är lyckliga är deras produktion mer effektiv. Så bygg några kulturbyggnader och dekorationer och försök alltid hålla din befolkning inspirerad.

Utforskning

I toppen av din stad i centrumet, finns en display som visar dina forge poäng. Varje timme får du en till tills du har nått maxgränsen. Dem poängen är motorn som driver ditt imperium framåt: Du behöver dem för att handla, för att få upp dina upp mäktiga byggnader i nivåer och det mest viktigaste av allt för utforskning. Du utför forskning genom att investera i teknologier i utforskningsträdet med dina poäng. Om du har fått fram den tillräckliga mängden och (om nödvändigt) upplåsnings kostnaderna kommer fördelarna med den nya teknologin att vara tillgänglig för dig och du kan bygga något nytt i din stad från din byggnadsmeny.

Karta och strider

Du bör aldrig förlora siktet över kontinentkartan. Överta provinser, eftersom endast då kan du få mer expansioner till din stad och kan utnyttja nödvändiga varudepåer. Vare sig du förhandlar för dina sektorer eller erövrar dem är ditt beslut. Vid början är det lätt att besegra armén av din fiende med militära enheter, men snart blir striderna mer utmanade. Förbered dig själv väl för detta: håll nära uppmärksamhet på vilka enheter din motståndare har, och ta med dig enheter som är en bra match mot dem. Mycket strikt talat, så är snabba enheter bra på att slåss emot distansenheter, och närstridsenheter är bra mot snabba enheter. Distansenheter däremot har fördelar mot närstridsenheter. Du kan göra mer för att förbättra dina möjligheter i strid: Om du infiltrerar en sektor är fiendens enheter redan skadade vid början av striden vilket bevisat är en stor fördel. Ytterligare, om du utnyttjar terrängen på stridskartan klokt och alltid försöker gänga upp dig mot en enhet av fiendens enheter med flera enheter från din bör du segra i strid och krossa allt motstånd.

Spelare

Du är inte ensam i världen: Bland ditt grannskap kan du finna andra spelare med vilka du kan handla med. Om du tar bra hand om andra kanske dem besöker din stad och stödjer dig. Såklart kan du själv besöka andras städer och polera eller motivera byggnader av dina medspelare.

Det ger dig några extra mynt som kan vara till bra bytta tidigt i spelet likaså en liten chans att hitta en värdefull ritningsbit till en mäktig byggnad. Mäktiga byggnader kommer ge stora fördelar till den spelare som lyckas bygga en. Men, för att dra fördel av en mäktig byggnad som denna mer behöver den lvlas upp. Ägaren och besökare till staden kan donera till den genom att donera forge poäng. När en mäktig byggnad får en ny nivå, betalas värdefulla belöningar ut till toppen av dem som donerat. Utöver fredlig samexistens har du även möjligheten att strida mot dina motståndare: Om du och din attackerande armé besegrar försvaret hos fienden kan du plundra en byggnad - det kan generera ytterligare en inkomst men du bör inse att det beteendet inte vinner dig några vänner. Men, om du medverkar i turneringar kan du få värdefulla medaljer men det går inte att komma runt det förutom att slåss mycket.

Varor

Efter en tid kommer du behöva varor. Håll alltid i huvudet att planera i förväg för att se till att du aldrig når den punkt att du fastnar för att du saknar dem nödvändiga varorna.
Du behöver inte producera alla varorna själv - koncentrera dig på dem råvaror du har hittat depåer för på kontinentkartan. Slå dig samman med andra spelare och handla dem varor med dem mot dem varor du inte har. DU kan också byta varor mot icke-spelande handlare; men deras utbud är så dålig att du endast ska göra det om du inte har något annat val. Där finns även ett annat sätt att få varor på: Om du använder din armé, med färdighet och bra tajming kan du plundra dina grannar på deras varuproduktioner.

Tips

 • Planera i förväg

 • Låt inte dina forge poäng gå till spillo

 • Se till att få varor så tidigt som möjligt

 • Använd dina varubonusar och handla på marknaden för vinst

 • Använd ditt byggnadsställe effektivt

 • Få tag på alla expansioner du kan - dem går aldrig ut och är alltid nödvändiga

 • Se till att dina resurser inte fördärvas

 • Glöm inte bort din dagliga bonus på stadshuset

 • Var alltid uppmärksam på graden av lycka

 • Besök andra spelares städer och motivera eller polera deras byggnader om du behöver mynt fort

 • I strid: infiltrera! Kolla på fiendens enheter och attackera med motsatta enheter! Använd terräng fördelar! Attackera en enhet med flera andra!

Välj värld

Välkommen tillbaka, .

Dessa är de världar du redan spelat i:
  Spela i en ny värld som du inte har upptäckt ännu

   Är du inte ?

   Logga ut

   blaaah