Grunderna

Välkommen till Forge of Empires! Ta makten över ett mäktigt imperium: Bygg din stad, led den framgångsrikt genom tidsåldrarna, utforska ny teknologi, erövra världen och segra över dina motståndare. Denna manual kan användas som ett viktigt redskap i ditt uppdrag: här kommer du hitta information om spelet, färdiga tabeller och värdefull information.

Syftet med spelet

Vägen till framgång befinner sig i visdomens användande av resurser - endast om du finner den rätta balansen mellan intäktet och utgifter kan du låsa upp nya teknologier, förbättra din stad längre och följa stigen till berömmelse och ära.

Tidsåldrarna

Du börjar som en ledare för en liten stam. Över tid börjar du utveckla dig själv - du kommer utforska nya teknologier, erövra provinser och bygga din egen lilla by till en storslagen stad. Spelet är uppdelat i uppskattningsvisa tidsåldrar. Du börjar i stenåldern, och kommer resa genom bronsåldern, järnåldern, och varierande faser av medeltiden, kolonialåldern och industriåldern. Du når en ny tidsålder genom att låsa upp en teknologi från den tidsåldern i ditt urforskningsträd. När du väl går in i en ny tidsålder, kommer du få en ny stadsbyggnad och din gamla kommer bli ersatt. I dem flesta fallen, vid framkommelsen till en ny tidsålder, kommer du få ett fåtal nya byggnader som du omedelbart kan bygga.

Kontinentkartan

Utveckla och leda din stad är inte allt. På kontinentkartan, kan du förstora ditt imperium allt eftersom att du besitter, provins efter provins. Det är givande eftersom att det ger värdefulla belöningar. Kontinentkartan är indelat i sektioner som hör till spelets tidsåldrar. Din utveckling på kontinentkartan hör samman med din utveckling inom utforskning. Och skåda - där är en hel ny värld bortom kontinentkartan, med andra kartor och många äventyr.

Spelarna

Först och främst spelar du i din egen stad och på kontinentkartan, men dina interaktioner med andra spelare är nyckeln till framgång och roligheter i spelet. Handla med dem för att få tag på mycket viktiga varor. Besök deras städer och stöd den, eller gå in med din armé och möt dem på slagfältet under dem vanliga turneringarna för att bevisa hur bra dina färdigheter är som en befälhavare. Sist men inte minst kan du bygga berömda, svåra att få tag på mäktiga byggnader i din stad, men du kommer behöva hjälp av dina grannar och vänner för att få ut det mesta av dem.

Välj värld

Välkommen tillbaka, .

Dessa är de världar du redan spelat i:
  Spela i en ny värld som du inte har upptäckt ännu

   Är du inte ?

   Logga ut

   blaaah