Ofta förekommande frågor

Var kan jag få hjälp?

Det beror på vilken sorts hjälp du letar efter. Du kan hitta massor med information om spelet genom att klicka på länken ”Spelet” i menyn och och välja den kategorin som du letar efter.

Du kan även besöka forumet och fråga om hjälp från andra spelare.

Vi har även ett dedikerat support team om du inte kan hitta de svaren som du letar efter. Kontakta dem här.

Vad har spelet för regler?

För att hålla spelet roligt och rättvist för alla, så har vi spelregler som du måste följa för att få spela detta spel. Du kan kolla igenom reglerna här.

Vad är Diamanter och hur får jag tag på dem?

Diamanter är en premiumvaluta i Forge of Empires. Du behöver inte köpa diamanter för att kunna spela spelet, däremot kan Diamanter generellt ge vissa fördelar som snabbar upp din utveckling. De kan bli köpta med riktiga pengar, men kan också bli förvärvade från en del uppdrag (och undersökningar).

Vad gör motiveringar samt poleringar och hur länge varar de?

En motivering fördubblar produktionen av resurser och bostadsbyggnader. Den varar endast för en insamling. En polering fördubblar lyckan från en kulturbyggnad eller en dekoration. Den varar i 12 timmar. Du kan motivera eller polera andra spelares strukturer en gång varje 24:e timme.

Jag förvärvade en varudepå på kartan. Vad gör den?

Varudepåer ökar produktionen av speciella varor med 400%, när man producerar den varan i en varubyggnad.

Vad är forskningspoäng och hur får jag tag på dem?

Du behöver forskningspoäng för att avancera genom spelet. De sparas i stapeln överst på spelskärmen. Du får 1 forskningspoäng per timme upp till ett satt maximum, och ytterligare forskningspoäng kan bli köpta med mynt eller Diamanter. De kan bli använda till forskning, handel utanför imperiet eller donationer till mäktiga byggnader.

Planerar ni att släppa fler tidsåldrar?

Ja. Forge of Empires fortsätter ständigt att utvecklas och nytt innehåll läggs till regelbundet. Håll ett öga på nyhetssektionen för information om nykommande funktioner och spelinnehåll.

Hur får jag poäng i den globala rankningen?

Du kan få poäng genom att konstruera nya byggnader, uppgradera av dina Mäktiga Byggnader, strida mot andra spelare och få stridspoäng, samt genom att spendera varor i spelet.

Mitt folk är olyckligt. Vad bör jag göra?

Bygg fler kulturbyggnader och dekorationer – de ökar lyckonivån i din stad.

Jag vill inte att Forge of Empires ska spela någon musik. Kan jag hindra den från att spelas?

Ja. Nere till höger på din spelskärm finns det knappar för att kontrollera ljud och musik i spelet.

Jag fick precis en planritning. Vad gör den?

Planritningar är delar av ritningar som används till att bygga mäktiga byggnader. Du behöver 9 unika planritningar av en sorts mäktig byggnad för att ha en komplett ritning och kunna börja bygga.

Hur tävlar jag i ett turneringstorn?

Du tävlar automatiskt i turneringar genom att strida. Det torn som du kommer tävla i beror på den enhet som är från den högsta tidsåldern i din armé och om du har förvärvat det tornet på kontinentkartan. Turneringar pågår från måndag till söndag.

Kan jag förvara byggnader i inventariet?

Byggnader som du får som belöning i evenemang att förvaras i ditt inventarie tills du placerar dem i din stad. Sedan kan du använda det speciella "Förvara byggnad"-föremålet för att placera tillbaka eventbyggnader i ditt inventarie. Om du inte har "Förvara byggnad"-föremålet kan du försöka få tag på det under våra speciella evenemang och erbjudande!

Mina resurser blir hela tiden förstörda. Hur kan jag förhindra detta?

När din produktion är färdig, så måste du samla in de producerade resurserna innan de hinner bli förstörda. Tiden innan resurserna blir förstörda är:


Din valda produktionstid x 2
Till exempel: Produktionstid på 8 timmar x 2 = 16 timmar innan resurserna blir förstörda.

Undantag är 5-minuters och 15-minuters produktioner (alla produktioner har ett minimum på 1 timme innan de kan bli förstörda).

Hur får jag tag på medaljer?

Du kan skaffa medaljer genom att vinna turneringar, slutföra uppdrag eller genom att hjälpa till att konstruera andra spelares mäktiga byggnader.

Hur kan jag få planritningar?

Varje gång du motiverar eller polerar dina grannars byggnader så finns det en liten chans att du hittar en planritning. Chansen för att hitta en planritning är lägre när man plundrar än när man motiverar. Man kan också erhålla planritningar från uppdrag, speciella event eller genom att köpa dem med diamanter.

Hur skaffar jag befolkning?

Din befolkningsnivå ökar när du bygger bostadsbyggnader.

Jag behöver varor för att låsa upp en teknologi. Hur får jag tag på dem?

Det finns flera sätt att erhålla varor på. Du kan producera dem själv genom att konstruera varubyggnader enligt dina behov, eller så kan du byta med andra spelare för att få dem varorna som du behöver. Varor kan också bli köpta med Diamanter, eller plundrade.

Välj värld

Välkommen tillbaka, .

Dessa är de världar du redan spelat i:
  Spela i en ny värld som du inte har upptäckt ännu

   Är du inte ?

   Logga ut

   blaaah